Kleding op maat teveel gedoe?

Laat het arbeidsintensieve handwerk achter je en upgrade naar op maat gemaakt

Denk je erover om je ontwerpen (ook) op maat aan te bieden, maar zie je op tegen de hoeveelheid werk die dat met zich meebrengt?

Of bied je al maatkleding aan en ben je op zoek naar een alternatief voor dat arbeidsintensieve handwerk?

Lees dan verder, er is een oplossing…

maatwerk op afstand

bespaart je en jouw klant een hoop tijd en gedoe. En waarschijnlijk ook geld.

Het proces is volledig op afstand en doe het zelf. Je klant uploadt een scan of foto’s en ik doe de magie. Het enige wat je hoeft te doen is een link naar je klant te sturen en ervoor te zorgen dat het kledingstuk op de een of andere manier gemaakt wordt.

Binnen een paar dagen heb je een kant-en-klaar patroon tot je beschikking. Digitaal of op old skool papier. Afhankelijk van je manier van werken, kan de output aangepast worden aan je wensen. 

Met maatwerk op afstand:

maatwerk op afstand:

de alternatieve werkwijze voor maatkleding

Luister niet alleen naar wat ik zeg…

Ik ben aangenaam verrast hoe mooi en inzichtelijk 3D samples zijn! Wat een verschil scheelt dit in tijd en kosten ten opzichte van het maken van fysieke samples. Danielle is een plezier om mee samen te werken, ze verstaat haar vak en denkt met je mee.

Kim Heijster

bekijk het bewijs

made to measure vs tailor-made

Made to measure, tailor-made, bespoke, off-the-rack:

Zoveel woorden om op maat gemaakte kleding te beschrijven.

Vooral in het Nederlands zijn er geen goede termen en heet alles maatwerk. Wat van alles kan betekenen, van een langere of kortere mouw tot op het lichaam afgestemde couture.

Ik gebruik de termen made to measure en tailor-made, laat me uitleggen wat ze voor mij betekenen:

made to measure

Een made to measure patroon wordt alleen aangepast aan de maten van jouw klant en het patroon wordt niet aangepast om jouw klant perfect te passen.

tailor-made

Tailor-made betekent dat het patroon, dat al op de maten van de klant is gemaakt, verder wordt afgestemd op diens lichaam.

Daartoe maak ik een pasmodel en tijdens een pasbeurt kijk ik met een arendsoog waar het pasmodel moet worden aangepast. 

Ik knip en plak tot het model perfect past. Een beetje hier toevoegen, een beetje daar weghalen. En als het nodig is, maak ik een links en rechts patroon.

Let op…

Er zijn twee belangrijke vereisten om over te schakelen naar dit digitale proces. Geen showstoppers, maar je moet je er wel bewust van zijn.

productieproces

Jouw maakproces moet ingericht zijn op maatwerk. Dat betekent één kledingstuk per keer. Realiseer je dat dit een totaal andere benadering is dan confectie.

patroon

Het digitale patroon moet op een bepaalde manier worden opgebouwd in Grafis. Natuurlijk kan ik een patroon voor je maken, vanaf nul of ik kan een bestaand patroon omzetten.

Maar als je aan de twee bovenstaande eisen hebt voldaan, dan is het super simpel om over te stappen op maatwerk op afstand. Je klanten scannen zichzelf met hun telefoon en ik doe de verwerking.

Het enige wat je hoeft te doen is je klant de link te geven naar de online app die ik heb gemaakt en mij op de hoogte te brengen. Het is heel eenvoudig om dit in je webshop te implementeren (vraag je website ontwikkelaar). Als je jouw kleding niet via een webshop verkoopt, kunt je mij gewoon een e-mail sturen met de melding “klant x heeft model y besteld”.

Het volledige scanproces wordt uitgelegd in de app en ik krijg een notificatie wanneer je klant de scan of foto’s heeft geupload.

Daarna ga ik aan de slag en verricht de magie. Afhankelijk van je wensen en werkwijze, stuur ik je binnen een paar dagen een maattabel, een digitaal of papieren patroon.

iPhone

Klanten met een iPhone dienen een scan van zichzelf te maken. De scan wordt verwerkt door een derde partij en het resultaat wordt opgeslagen in een online omgeving. 

De scan wordt omgevormd tot een onherkenbare avatar. Het gezicht wordt vervangen door een standaardgezicht en de huid en kleding worden vervangen door linnen doek. Alleen de vorm van het lichaam blijft origineel.

Op dit moment is het hele meetproces nog in ontwikkeling. Tot ik er absoluut zeker van ben dat ik alle maten heb die ik nodig heb om een perfecte pasvorm te creëren, worden de avatar en de maten nog wat langer in deze online omgeving opgeslagen. Wanneer ik weet dat ik alle metingen heb die ik nodig heb, worden de gegevens verwijderd uit deze online omgeving.

Android

Klanten met een android telefoon dienen een aantal foto’s van zichzelf temaken. De foto’s worden door mij bewerkt met een lokale app om de metingen te achterhalen. De avatar wordt alleen aangemaakt met deze maten en niet met de foto’s. De avatar is dus standaard onherkenbaar.

Zodra ik de maten en avatar heb, worden de foto’s verwijderd.

Laat het arbeidsintensieve handwerk achter je en upgrade naar op maat gemaakt

Are you an emerging designer without a clue where to start producing your designs ?

Then I have something for you