ben je het stomme technische werk zat?

Geef het saaie deel over aan een expert en concentreer je op waar je goed in bent, het ontwerpen van mooie kleding

Je hoeft alleen maar alle input aan te leveren en ik vertaal je schetsen in productieklare patronen. Als je wilt, maak ik ook de onmisbare technische documentatie.

Digitale prototyping is standaard onderdeel van het proces, zodat je precies weet hoe je ontwerp er in het echt uit zal zien voordat je je productieorder naar de fabriek stuurt.

Ga all the way en upgrade het digitale prototype tot een digitaal sample en krijg een paar mooie productfoto’s.

je krijgt:

patroonontwikkeling bestaat standaard uit:

analyse

Een goed begin is het halve werk: we beginnen met een grondige analyse van je ontwerp. We kijken bijvoorbeeld naar materialen, maten & verhoudingen en technische (on)mogelijkheden.

Het maakt niet uit hoe je jouw ontwerpen aanlevert, als een ruwe schets, een gedetailleerde technische tekening of een gedrapeerd model.

patroonontwikkeling

Na de analyse ga ik aan de slag met de ontwikkeling van het patroon. Hiervoor gebruik ik nauwkeurige maattabellen en geteste basisblokken. Als het digitale prototype is goedgekeurd, worden de patroondelen verder uitgewerkt in de gewenste maatrange. Nadat het echte proefmodel is beoordeeld volgt er nog één ronde patroonaanpassingen indien nodig.

digitaal prototype

Digitale prototyping is standaard onderdeel van het proces.

Na de eerste opzet van het patroon gaan we samen zitten en bekijken we je ontwerp in 3d en brengen zo nodig wijzigingen aan.

Een digitaal prototype is bedoeld om een indruk te geven van de look en feel van het kledingstuk. Het is minder gedetailleerd dan een digitaal sample.

output

Je krijgt een pdf van het patroon in de volledige matenreeks op A0 formaat.

optioneel kun je deze elementen toevoegen:

tech pack

Goede technische documentatie is essentieel om de productie vlot te laten verlopen.

Een patroon alleen is niet genoeg om een kledingstuk te maken. Je moet ook informatie geven over materialen, stiksels, constructie, kleuren, enz. Je wilt niet dat de fabrikant moet raden wat je wilt. 

digitaal sample

Een digitaal sampleis veel gedetailleerder dan een digitaal prototype. 

Om dit digitale sample levensecht te maken, digitaliseer ik de daadwerkelijke stoffen die je gebruikt. Decoratieve stiksels, knopen en ritsen worden aangebracht en de avatar wordt aangekleed inclusief accessoires.

Je krijgt verschillende afbeeldingen van het digitale samples. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Samen zorgen we ervoor dat je alles in huis heeft voor een prachtige digitale presentatie.

output

Ik kan de patronen voor je plotten. Dit kan worden gedaan op gewoon patroon papier of op karton voor een lange levensduur. 

Als de fabrikant een snijplotter gebruikt, kun je in plaats daarvan ook digitale snijbestanden krijgen.

Een genest patroonblad is ook mogelijk.

prijzen

het basispakket om productie mogelijk te maken

€950

patroonontwikkeling, tech pack en kartonnen patronen of snijfiles

De aangegeven prijs is voor een ontwerp met een gemiddelde complexiteit, zoals een jeans of een standaard blouse. Op een minder complex ontwerp krijg je een korting die kan oplopen tot 30%. Op een complexer ontwerp reken ik een toeslag, die ook kan oplopen tot 30%.

losse onderdelen

eerdere klanten zeggen….

Ik ben aangenaam verrast hoe mooi en inzichtelijk 3D samples zijn! Wat een verschil scheelt dit in tijd en kosten ten opzichte van het maken van fysieke samples. Danielle is een plezier om mee samen te werken, ze verstaat haar vak en denkt met je mee.

Kim Heijster

Danielle is zo accuraat in haar werk, ze denkt out of the box en is zo behulpzaam gedurende het hele proces. Ik kan niet wachten om weer met haar te werken aan een volgend project.

Lynsey Dikmans

Het samenwerken met Danielle gaat echt super makkelijk (en is erg leuk). Ze is zeer vakkundig en begrijpt snel wat je wilt bereiken.

Ze doet wat ze zegt en zegt wat ze doet en zeker dat vind ik in een samenwerking ongelooflijk belangrijk. We hebben net het eerste product afgemaakt en ik ben super tevreden over het resultaat. Het eind resutaat is een goed ogend en zeer proffesioneel product. Wereldmarkt waardig.

Katja van 't Hof

je kleding laten maken zonder je geld, je tijd of je verstand te verliezen begint hier

Are you an emerging designer without a clue where to start producing your designs ?

Then I have something for you